Kurumsal İletişim Örnekleri Nelerdir?

kurumsal iletişim örnekleri
İçindekiler

Kurumsal süreçlerin yönetiminde etkili bir iletişimin önemi oldukça büyüktür. Pazarlama kampanyalarından insan kaynaklarına kadar pek çok farklı iletişim sahasında doğru bir duruş sergilenmesi gerekir. Bu noktada başarılı kurumsal iletişim örnekleri ve uygulama biçimleri hakkında bilgi edinilmesi şirketlerin yönetim süreçlerinde yer alanlar için avantaj sağlar. 

İletişim süreçlerinin türleri ve başarılı örnekleri hakkında bilgi sahibi olmanız, markalarınız için başarılı bir imaj inşa etmenize yardımcı olur. Edineceğiniz bilgiler sayesinde iç ve dış ilişkilerde sağlıklı duruş sergilemeniz de mümkün hale gelir. Kurumsal iletişim süreçleri hakkında merak edilen detayları ve uygulama biçimlerini yazı içerisinde bulabilirsiniz. 

Kurumsal İletişim Türleri Nelerdir?

Kurumsal iletişim türleri, yapısına ve kanalların niteliklerine göre çeşitli ayrımlara sahiptir. İç ve dış ilişkilerde yöntemler arasında doğru olanı tercih etmeniz sağlıklı görüşmeler gerçekleştirmenizi mümkün kılar. Alıcı, nitelik, içerik gibi parametreler bakımından birbirinden ayrılan iletişim türleri şunlardır: 

  • Yönetsel: Şirketlerin yönetim sürecinde personel-müdür ilişkisi gibi görüşmeleri kapsayan türdür. Aynı zamanda iş ortaklarıyla yürütülen görüşmeler de bu türe dahil sayılır. 
  • Pazarlama: Reklam, tanıtım gibi çalışmaları temel alır. İletişim ağırlıklı olarak tek yönlüyken markanın stratejisine göre etkileşimli yapıya taşınabilir. 
  • Örgütsel: Markanın proje ve departman bazlı ilişkilerini temsil eder. Örgütsel iletişimde amaç, çift yönlü bilgi akışının sağlanmasıdır. Bununla birlikte yürütülen görüşmelerin etkili biçimde değerlendirilmesini kapsar. 

Etkili bir şirket imajı için tüm türleri aktif biçimde kullanmanız gerekir. Hangisine ağırlık vereceğinizi ise belirlediğiniz hedef ve stratejilerinize bağlı olarak şekillendirebilirsiniz. 

Kurumsal İletişim Örnekleri

Kurumsal iletişimde başarılı bir tutum sergilemek için incelenmesi gereken bir diğer nokta da başarılı örneklerden geçer. Kriz dönemleri, pazarlama süreci ve medyada imaj oluşturma gibi noktalarda etkili olan bu örnekler sayesinde güçlü bir iletişim süreci ortaya koyabilirsiniz. Markaların iç ve dış süreçlerinde önem arz eden durumlar örnekleriyle birlikte şu şekildedir: 

Kriz İletişimi

Karışık biçimde geçen geçen kriz süreçlerinde çember modeli adı verilen yöntemden faydalanabilirsiniz. Çember modelinde alt-üst ilişkileri gözetilmeksizin çift taraflı bir bilgi paylaşımını hedeflemelisiniz. Toplantılarla ortaya koyabileceğiniz beyin fırtınaları bu görüşmelere örnek verilebilir. Aynı zamanda raporlama, karşılıklı geri dönüt altyapıları gibi yöntemler de ilgili durumda tercih edebileceğiniz seçenekler arasında yer alır. 

Müşterilerle İlişkiler

Müşteri ilişkileri ve pazarlama kampanyalarını kapsayan örneklerde tek taraflı iletişim yoğun biçimde görülür. Bu noktada alıcının ilgilisini ve etkileşimini ön planda tutan çalışmalar gerçekleştirmelisiniz. Gerilla pazarlama, yerelleştirme temelli tanıtımlar bu duruma verilebilecek örneklerdendir. Bununla birlikte iletişimi karşılıklı bir boyuta taşıyan çağrı merkezi pazarlama kampanyaları da değerlendirilebileceğiniz etkili seçeneklerdendir. İlgili yöntem sayesinde kalıcı müşteriler edinmeniz mümkündür. 

Medya İletişimi 

Medya iletişimi, markanın basında ve kamuoyunda çizdiği imajı şekillendiren etkendir. Başarılı medya çalışmaları örneklerinde sosyal etki projeleri, röportajlar, şirket içi pozitif değerlendirmeler gibi tanıtımlar ön plandadır. Bu noktada kamuoyunda güce sahip olan medya ve yayıncılık kanallarıyla aktif biçimde iletişimde olmanız oldukça önemlidir. Aynı zamanda güncel olarak kampanyalarınızı bu kanallar aracılığıyla hedef kitlenize ulaştırmanız gerekir. 

Kurumsal İletişim Nasıl Olmalıdır? 

Kurumsal iletişim yönetimi süreçlerinde öncelikli olarak raporlama mekanizmalarını takip etmeniz ve sağlıklı ilişkiler düzenlemeniz gerekir. Departmanlar arası ilişkileri şeffaf biçimde gerçekleştirmeniz, iletişimi çift yönlü biçimde devam ettirmeniz oldukça önemlidir. Aynı zamanda pazarlama kampanyalarında yakalayacağınız başarı oranı ve müşteri profilini periyodik biçimde analiz etmelisiniz. Böylece süreci aktif biçimde yönetmeniz, verimlilik artışı sağlamanız mümkün hale gelir.

Resmi ve rasyonel bilgi akışı sağlamanız için şirket içi görüşmelerde kurumsallığı ön planda tutmanız önem arz eder. Bununla beraber dış ilişkilerin yönetiminde marka stratejisine bağlı olarak samimi görüşmeler yürütmeniz mümkündür. Özellikle çağrı merkezleri aracılığıyla satış danışmanlarının gerçekleştirdiği görüşmeler müşteri gözünde etkili bir imaj çizmelidir. 

Çağrı Merkezlerinde Kurumsal İletişim Önemi 

kurumsal iletişim örnekleri
Müşteri ilişkilerinde kurumsal bir iletişim tercih etmelisiniz.

Çağrı merkezleri, müşteri destek hatları ve tanıtım kampanyalarında markalara yardımcı olan kurumlardır. Özellikle hedef kitlesiyle güçlü bir ilişki kurmak isteyen şirketler tarafından bu türden hizmetler sıklıkla tercih edilir. Bu bakımdan iletişim alanında kendini geliştirmek ve kariyer inşa etmek isteyenler için geniş bir iş sahasına sahip olduğu söylenebilir. Bu noktada çağrı merkezi iş ilanları hakkında bilgi edinmek avantaj sağlar. 

Küresel çapta pek çok farklı markayla iş birliği içerisinde olan Londra Kapital, iletişim uzmanları için etkili bir çalışma sahası sunar. Firmanın kurumsal iletişim iş ilanları noktasında açık pozisyonları bulunur. İlgili alanda mesleki deneyim kazanmak istiyorsanız şirketin Facebook ve Instagram sayfalarındaki güncel ilanlarını inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda kariyer bölümünü ziyaret ederek tüm açık pozisyonları değerlendirmeniz mümkündür.

Sizin için kaleme aldığımız “Kurumsal İletişim Bileşenleri, Yönetimi ve Örnekler” isimli makalemiz de ilginizi çekebilir.

Bizimle İletişime Geçin!

Hizmetlerimiz