‘’Inhouse ne demek?’’ sorusuna verilecek en net yanıt, bir şirketin faaliyetlerini kendi bünyesinde gerçekleştirmesi, olacaktır. Bu terim şirketin dış kaynak yerine, kendi kadrosunu ve kendi kaynaklarını kullanmasını ifade eder. Inhouse modelinde firmalar, iç kaynaklarını ve uzmanlıklarını kullanarak dışarıya olan bağımlılığı ortadan kaldırırlar. Böylece; esnek, verimli ve düşük maliyetli bir yapı, aynı zamanda güvenilir ve kolay kontrol edilen bir sistem mekanizması elde edilir.
Çağrı Merkezi Mekanizması Nedir?
Çağrı merkezi sistemi işletmelerin müşteri hizmetlerini etkin bir şekilde kullanılmasını ve müşterilerin taleplerinin karşılanmasını sağlayan bir mekanizmadır. In-house çalışmak ise firmanın müşterilerileri ile olan karşılıklı iletişimini kendi personelleriyle gerçekleştirmesiyle olur.
Çağrı merkezi genel olarak şu unsurlardan oluşmaktadır:
- İletişim Yolları: Telefon, e-posta ve sosyal medya gibi farklı platformlardan gelen müşteri taleplerini karşılamak için kullanılan iletişim yöntemlerini ifade eder.
- Otomatik Yönlendirme: Müşteri ihtiyaçlarının karşılanması için doğru departmana ve ilgili uzmanlığa yönlendirilmesini sağlayan otomatik bir yönlendirme mekanizmasıdır.
- Müşteri Bilgi Yönetimi: Bu sistemde müşteriye ait bilgiler, talepleri ve önceki görüşmeleri tutulur. Böylece müşteri talepleri hızlı ve doğru bir şekilde karşılanmış olur. Çağrı merkezi sisteminde “inhouse ne demek?” araştırmalarında ise işletmelerin kendi personelleriyle yürüttüğü bir mekanizma görülecektir.
- Çağrı Dağıtımı: Gelen çağrıların belirli bir öncelik sırasına göre dağıtıldığı sistem bulunur. Böylece adil bir şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
- Raporlama ve Analiz: Çağrı merkezindeki verilerin kaydedildiği ve analiz edildiği bir raporlama sistemi bulunmaktadır. Böylece işletmeler hizmet kalitesinin verimini ölçerek gerekli tedbirleri alabilir.
Çağrı merkezleri şirketlerin hizmet kalitesini arttırmak ve itibarlarını korumak amacıyla yaygın şekilde kullanılmaktadır. Ancak bu avantajlardan yararlanmak için alanında uzman bir ekiple çalışmak büyük bir öneme sahiptir.
Çağrı merkezi sisteminde satış tekniği adlı yazımızı incelediğinizde Inhouse çalışma ile bağlantısını kolayca bağdaştırabilirsiniz.
Çağrı Merkezi Sisteminde Inhouse Çalışma
Çağrı merkezinde In-house çalışmak, gelen çağrıların şirket bünyesindeki personel tarafından karşılanması demektir. Bu yöntem işletmenin iç işleyişinin sürekliliği ve kalitesinin kontrol altında tutulmasında çok önemli bir etkendir.
Birçok avantajı bulunan sistemin işletmeler tarafından yaygın kullanılmasının sebepleri ise aşağıdaki gibidir:
- Kapsamlı Müşteri Deneyimi Yönetimi: Şirket çalışanları ürünleri ve hizmetleri çok daha iyi tanıdığından müşteri taleplerinin daha hızlı ve kaliteli bir şekilde çözüme ulaşmasını sağlayacaktır. Aynı kişiyle iletişim kurmak sorunların geçmişi hakkında da öngörü oluşturduğundan tüketiciler tarafından tercih sebebidir.
- Esneklik ve işbirliği : “Inhouse ne demek?” sorgusundan önce şirketin çağrı merkezi çalışmalarında yüksek derecede esneklik ve işbirliği sağladığının bilinmesi gerekir. Çalışanlar hem firmanın işleyişini hem ürünlerin özelliklerini daha iyi bildiğinden tüketiciye aktarılması çok daha üst düzeyde olacaktır. Dolayısıyla sağlıklı iletişim kurulacak, sorunların çözümünde ise işletme içi yönlendirmeler hızlı ve doğru ilerleyecektir.
- Veri Güvenliği ve Gizlilik: Bu çalışma stilinde müşterilerin verileri ve güvenliğinin korunması için yüksek önlemler alınır. İşletmenin kendi bünyesinde kayıt altına aldığı veriler hiçbir şekilde üçüncü kişilerle paylaşılmayacaktır. Böylece güvenlik ve gizlilik ilkesi kendi kontrolü altında gerçekleşmiş olacaktır.
- İşletme maliyetleri: In-house çalışmak şirketin maliyetlerini kontrol altında tutabilmesini sağlar. Dış kaynak kullanımı yerine kendi personellerinin gerekli operasyonlarda, daha uygun ve yönetebilir maliyetlerle ilerlemesine olanak tanıyacaktır.
Şöyle diyebiliriz ki; çağrı merkezinde firmaların kendi personelini kullanması, işletmeye müşteri deneyiminin yönetilmesinde, veri gizliliğinde ve uygun maliyetler açısından birçok avantaj sağlamaktadır. Aynı zamanda işletmelerin projelerini sıkı bir şekilde denetlemesi açısından da avantajlıdır. Satış sonrası destek ise müşteri-satıcı arasındaki dengenin sağlıklı kurulması ve pazardaki sürekliliği sağlaması açısından önemlidir. “Inhouse ne demek?” kapsamında yer alan tüm parametreler, işletmelerin ürün ve hizmetlerinin, tüketicilere ulaştıktan sonra sürdürülebilir olması için geliştirilmiştir.